Fietsenwacht

De bewaakte gratis fietsenstalling bij winkelcentrum In de Bogaard is veel meer dan alleen een fietsenstalling.

Dit samenwerkingsproject tussen de gemeente Rijswijk en de Martinifabriek helpt mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt aan werkervaring met als doel een betaalde baan.

De Martinifabriek wil mensen die vaak in een uitzichtloze uitkeringssituatie zitten een zinvolle daginvulling bieden, waardoor men weer zelfrespect krijgt en bovendien waardevolle werkervaring opdoet en daarmee, met de nodige coaching en begeleiding, hun kansen vergroten op het vinden van betaald werk.

De Martinifabriek heeft de nodige ervaring in het coachen en begeleiden van mensen.    

Met de “Bogaard-Crew” (een initiatief van de Martinifabriek, samen met de Gemeente Rijswijk en winkeliers in De Bogaard) hebben het afgelopen jaar 10 werkzoekenden werkervaring opgedaan, onder begeleiding van werkcoaches van de Martinifabriek.
De crew doet reparatie- en schoonmaak klussen, springt bij tijdens evenementen en op andere drukke momenten en doet groen-onderhoud.
Vier leden van deze Bogaard-Crew hebben inmiddels een vaste betaalde baan.

Ook bij Kringloop Rijswijk in de Plaspoelpolder doen veel werkzoekenden onder begeleiding werkervaring op en stromen door naar betaald werk.

Maatschappelijke relevantie

Sinds de fietsenstalling wordt bewaakt en gratis is voor gebruikers, is het aantal fiets diefstallen in het winkelcentrum gedaald met 75% ten opzichte van de periode daarvoor.

Een win-win situatie dus voor zowel de gemeente Rijswijk als voor bezoekers van het winkelcentrum.

De opening van de eerste vestiging van Fietsenwacht werd gedaan op 17 februari 2020 door de Rijswijkse wethouder Bjorn Lugthart.

 

Doe mee met de conversatie

1 reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *